Esnaf Kefalet Yönetimi Güven Tazeledi

Manyas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Manyas Haber 27.01.2023 11:50:00 554 0
Esnaf Kefalet Yönetimi Güven Tazeledi

Manyas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu’nda mevcut yönetim güven tazeledi. 
Manyas Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erol Ayvaz yaptı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan kongrenin açış konuşmasını yapan Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yıldız Barçın, 2021-2022 yıllarında toplamda 30 ortağın kooperatiften ayrıldığına bunun yanında 105 yeni ortağın kooperatife üye olduğunu söyledi. 
Toplam plasmanlarının 83 milyon lira olduğunu, ortaklarına 2021 yılında 17.730 bin lira kredi, 2022 yılında ise 55.500 bin lira kredi kullandırıldığını, şu anda takip oranlarının % 8 olduğu bilgisini aktaran Barçın, sözlerine şöyle devam etti:  

“Manyas’ta 1967 yılında kurulan kooperatifimiz 53. Olağan Kongresi’ni yapıyor. COVİD 19 salgını nedeniyle esnafımız diğer birçok sektörde olduğu gibi çok zor günler geçirdi. Sattığı malın parasını almakta zorlandı, kooperatifimiz şu anda ikinci derecede kooperatifler listesindedir. Bizim isteğimiz yaklaşık 20 yıl önce ilçemizde kapanan Halk Bankası Şubesi’nin tekrar açılmasıdır. Bizler halen Bandırma Halk Bankası’nın 17 Eylül Şubesi ile işlemlerimizi yürütüyoruz. Buda esnafımız için zaman kaybı ve mali külfete yol açmaktadır.” 
Barçın’dan sonra söz alan Halk Bankası Bandırma 17 Eylül Şubesi Müdürü yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi esnaf ve sanatkârların yanında olmaya devam edeceklerini, artık birçok bankacılık ürününün dijital bankacılık ortamında gerçekleştiğini belirterek, ihtiyaç olunduğunda tüm esnafa kapılarının açık olduğunu ifade etti. 
Olağan Genel Kurul’da bir konuşmada Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın yaptı. 
Konuşmasına; “Covid belasından sonra ekonomik kriz nedeniyle esnafımız bayağı sıkıntı çekti” diyerek başlayan Belediye Başkanı Barçın “Manyas’ta en büyük sorunumuz sanayi esnafımız için bir küçük sanayi sitemiz yok. Çevre yolunun yanında 30 dekar bir yerimiz vardı, buraya küçük sanayi sitesi yapmayı düşündük. Ancak mera vasfı olmamasına rağmen Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce buranın mera olarak değerlendirilmesinden dolayı bir türlü izin alamadık.“ dedi. 
Konuşmaların sona ermesinin ardından yönetim kurulu oy birliğiyle ibra edilirken, seçimlere geçildi. 
Yıldız Barçın, Semih Keleş ve Kerem Soydan’ın isimlerinin yer aldığı tek liste seçime katıldı. 
Açık oylama sisteminin uygulandığı seçimde üyelerin oy çokluğu ile Yıldız Barçın, Semih Keleş ve Kerem Soydan Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 
Bölge Birliğine de Semih Keleş, Yıldız Barçın seçilirken, 2 yıllığına yapılan Denetim Kurulu seçimlerinde Halim İldemir ve Tarık İnanır seçildi. Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’na Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, çevre ilçelerin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin başkanları, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay, Balıkesir BŞB Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman ile STK temsilcileri ile kooperatif ortakları katıldı.  Manyas esnafından karnelerini alan Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetimi, kongreye katılarak kendilerine destek olan tüm Manyaslılar başta olmak üzere çevre başta Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erol Ayvaz ve kongrelereine katılan herkese teşekkür ettiklerini belirttiler. 


Anahtar Kelimeler: Esnaf Kefalet Yönetimi Güven Tazeledi