Hamamlı Mahallesi’ndeki okul kültür varlığı olarak tescillendi

Manyas'a bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi'nde bulunan tarihi okul binası Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” statüsü kazandı.

Manyas Haber 16.06.2022 11:38:00 181 0
Hamamlı Mahallesi’ndeki okul kültür varlığı olarak tescillendi

Tapu'da 203 ada ve 47 parselde kayıtlı bulunan Hamamlı Mahallesi'nde bulunan ve 1931 yılında yapımı tamamlanan okul binasının tescili için Manyas Kaymakamı Koray Çelik'in 28 Mart'ta yapmış olduğu başvuru sonuçlandı.  
Manyas Kaymakamlığı'nın başvurusunu değerlendiren yetkililer, 1931 yılında okul binası olarak inşa edilen yapının kültür varlığı yapısı taşıdığı kanaati kapsamında tescillendi. 
Kaymakam Çelik'in Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne yapmış olduğu başvuruyu inceleyen kurul, okul binasının tapu kaydına "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır" ve "I. Grup Yapıdır" şerhlerinin konulmasına karar verdi.Konulan bu şerhle şuan hazine arazisi olarak görülen bu yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni olmadan, gerçek ve tüzel kişilere satılamayacak, hibe edilemeyecek herhangi bir nedenle devri talep edildiğinde mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izninin olup olmadığı aranacak. Tescil edilen parselde imar uygulamaları ve talebe bağlı olarak yapılan cins tashihi gerektiren işlemler (Yeni İnşaat, kısmi ve tamamen yıkım, restorasyon vb.) ile yüzölçümü değiştiren (yola terk, yoldan ihdas, ifraz ve tevhit vb.) işlemlerin ilgili koruma kurulundan izin alınarak yapılması gerekecek. 
Haber : Taygun Ertan