Hububat dane kontrolleri yapılıyor

Hububat hasadının başladığı Manyas İlçesi’nde biçerdöverlerin dane kaybına yol açıp, açmadıklarını kontrol etmek için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri biçim yapılan araziler de dane kontrolü yapıyor.

Manyas Haber 12.07.2023 04:39:00 429 0
Hububat dane kontrolleri yapılıyor

Tane kaybının önemine dikkat çeken görevliler, % 1’lik bir dane kaybının dahi ekonomi için büyük kayıp olduğu, dane kaybı % 3’e ulaştığında ise biçerdöver operatörlerinin uyarıldığını açıkladı. 
Manyas Ziraat Odası Başkanı Kudret Özden, çiftçileri ekinlerin biçilmesi sırasında yaşanan dane kayıplarına karşı uyarırken, dane kaybının ilimiz ve ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini kaydetti. 
Manyas’ta hububat hasat dönemi başladığını belirten Özden “Çiftçilerimiz tarlalarını biçtirirken biçerdöverin arkasından dökülen sapları ve desteleri mutlaka kontrol etmelidir. Olası dökülen danelerin fazla olduğunu gördüklerinde biçerdöver operatörlerini uyarsınlar. Bu bakımdan çiftçimiz tarlasındaki ekinini biçtirirken mutlaka biçerdöverin döküp dökmediğini kontrol etsin. Böyle bir durumla karşılaştığı anda mutlaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ve ziraat odasına haber vermelerini istiyoruz." dedi. Haber : Pınar Demirçeviren
 


Anahtar Kelimeler: Hububat kontrolleri yapılıyor