İl Tarım Müdürü Alkan, Manyas’ta İncelemerde Bulundu

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan Manyas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.

Manyas Haber 24.01.2024 23:55:00 377 0
İl Tarım Müdürü Alkan, Manyas’ta İncelemerde Bulundu

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Manyas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok’u ziyaret etti. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Manyas İlçesindeki tarım ve hayvancılığın genel durumu hakkında bilgi alarak, İlçe Müdürlüğü çalışmaları ve birlikte yapılacak projeler değerlendirildi. 

İl Müdürü Alkan Manyas'ta faaliyet gösteren "Potamya" isimli sözleşmeli üretim yapanişletmeyide yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Hububat ile baklagillerden makarna ve cips yapan işletme yetkilileriyle sohbet eden İl Tarım ve Orman Müdürü Alkan, bakanlığın destekleme uygulamalarından faydalanarak kurulan, tam otomasyon ile yönetilen teknolojik sistemlerin kullanıldığı işletmede organik sertifikalı ürünler ile birlikte nohut, mercimek, makarna ve bakliyat cipsi üretimi yapıldığını belirtti.
İşletme yetkilileri ise Müdür Alkan'a faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, yöresel ürünler olan hububat ile baklagillerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştüğünü Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak ihracat çalışmalarına başlayacaklarını belirttiler.
Bölgede yetiştirilen ürünler ve işletme kapasitesinin arttırılması için uygulanabilecek projeler ile birlikte ihracat çalışmalarının değerlendirildiği programda İl Müdürü Erkan Alkan yetkililere çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Haber : Pınar Demirçeviren


 


Haber Kaynak : Manyasın Sesi