İYİ Kadınlardan İran’daki Zulme Tepki

İyi Parti Manyas İlçe Kadın Kolları Başkanı Kader Tezcan gazetemize yaptığı açıklamada İran’da ki zulme tepki gösterdi.

Manyas Haber 23.12.2022 15:07:00 310 0
İYİ Kadınlardan İran’daki Zulme Tepki

Kadın Kolları olarak bir basın açıklaması yapan İyi Partili bayanlar, “İran’daki zulme dur diyoruz” dediler. Yaptıkları yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “İyi Parti Manyas Teşkilatı Kadın Kolları çalışma grubu olarak dünya insan hakları evrensel beyannamesinin insanlara tanıdığı özgürlük, eşitlik, ifade özgürlüğü çerçevesinde İran’da kadın haklarını eşitliği insan hak ve özgürlüğü için direnen kadınlara ve onu destekleyen herkese karşı uygulanan insanlık dışı uygulamalara, bu insanlara yapılan zulme ve insan hayatını yok eden idamlara karşı dur, bu insanlık dışı uygulamaları durdurun diyoruz.
İnsanlığı bütün örgütlere kuruluşları, kamuoyu 22. Yüz yıla girerken insanın düşünce ögürlük ve yaşam hakkını yok sayan bu insanlık suçuna karşı duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyoru.
Kadınlar ki bir toplumun var olmasında, uygarlık yolunda ilerlemesinde en değerli temel taşlarımızdır. Unutmayalım ki, dinimiz “Cennet anne dediğimiz kadınların ayağı altındadır” diyerek kadınların saygıya, değer verilmeye, bütün insan haklarına, eşitliğe ve özgürlüğe sahip olduğunu nasihat etmektedir. Sesimiz bütün kadınların sesi, sesimiz insanlığın, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün sesidir. Bu açıklama dünyayı harekete geçirme çağrımızdır.” Haber : Sibel Ertan
 


Anahtar Kelimeler: Kadınlardan Zulme Tepki