Kalpakçı 9. Kez Başkan

S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış KooperatifiOlağan Genel Kurulu yapıldı.

Manyas Haber 16.11.2022 09:47:00 507 0
Kalpakçı 9. Kez Başkan

Yapılan seçimde S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin mevcut başkanı Sadettin Kalpakçı güven tazeledi. 
S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda tek listenin aday olduğu seçimde Sadettin Kalpakçı 9. kez başkan oldu. 
Manyas Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Olağan Genel Kurul’a kooperatifin 165 ortağından 97’si katıldı. 
Genel Kurul’da bir konuşma yapan S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, bu yıl rekolte beyannamesi veren 266 ortaktan 2.700 ton ürün alımı gerçekleştirildiğini, karşılığında ise 33 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. 

S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin Manyaslı ayçiçek üreticileri için ne kadar önemli olduğunun bu yıl bir kez daha tescil edildiğine değinen Kalpakçı “Piyasa da tüccar tonunu 9 bin liradan alırken, kooperatifimiz ortaklarından 12.900 liradan aldı. Aradan ton başına 4 bin lira fark yaşandı. Onun için bu kuruma her zamankinden daha fazla sahip çıkılmalı birlik ve beraberlikten kopmamalıyız." dedi. 
Olağan Genel Kurul’a; Manyas Tarım ve Orman İlçe Müdürü Erdal Ok, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, Manyas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aslan Pilaz ve kooperatif ortakları katıldı. 
Haber : Pınar Demirçeviren


Anahtar Kelimeler: Kalpakçı . Başkan