Kaymakam Çelik’e Uluslararası Kafkas Derneği’nden plaket

Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Uluslararası Kafkas Derneği'nin televizyon kategorisinde ödüle layık görüldü.

Manyas Haber 2.01.2023 12:57:00 542 0
Kaymakam Çelik’e Uluslararası Kafkas Derneği’nden plaket

 

Ankara Etimesgut Korkut Ata Kültür ve Sanat Merkezinde bu yıl 13. sü düzenlenen Uluslararası Kafkas Derneği’nin ödül töreninde Manyas Kaymakamı Koray Çelik’e, televizyon kategorisinde ilçemiz kırsal Tepecik Mahallesi'nde bulunan Kafkas Komutanı Hacı Berzeg’in mezarının yapılması konusunda gösterdiği duyarlılığı ve çalışmaları için teşekkür plaketi verildi. 

Ankara’da düzenlenen gecede ödül öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Çelik, “Manyas’ın Manyas insanının selamını getirdim size, şehit babamızla Tepecik Mahallemizde şehidimizin mezarını ziyaretten dönerken kenarda duran bir mezar gördük. Üzerinde Arapça yazılar ve sarık vardı. Bu mezarın büyük çerkez komutan Hacı Grandug Berzeg olduğunu öğrendim. Ben çerkez değilim, bir milletin acısını anlamak için o milletten olmaya hiç gerek yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yücel Yılmaz başkanımız ve Orhanlı Dernek başkanımız Mehmet Aydemir ile oturup ne yapabiliriz diye istişarede bulunduk. Gerçekleşen istişarenin ardından Komutanımızın anıt mezarını yapmış oldu. Beni bu ödüle layık gördüğü için Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ardından Kaymakam Koray Çelik’e Uluslararası Kafkas Derneği Kurucu üyelerinden Nadir Yamaç tarafından kalpak ve plaket takdim edildi.