Küçük esnafa kredi müjdesi

Plasman kredileri tekrar açıldı

Manyas Haber 21.08.2023 14:51:00 672 0
Küçük esnafa kredi müjdesi

S.S Manyas Esnaf Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yıldız Barçin, seçimden sonra kapanan plansman kredilerinin 2 Ağustos'tan itibaren tekrar açıldığını belirtti. Esnaflara yönelik Faizin yarısının devlet tarafından karşılandığı plasman kredilerinin tekrar açılmasının sevindirici olduğunu ve küçük esnafın krediye ulaşmasının önemli olduğunu belirten Manyas Esnaf Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yıldız Barçin şunları söyledi;
Biliyorsunuz esnaf kooperatifi, esnaflarımıza, hazine destekli, yani kullandığı kredi faiz oranının yarısını, yüzde 50'sini devletin ödediği kredi kullandırmaktadır.  Seçimler öncesi kullandırılan krediler seçim sonrası durdurulmuştu. Yani kooperatiflerimize plasman gönderilmiyor.
Sadece daha önceki verdiğimiz kredilerden ana para olarak da ödenen taksitlerden geri dönüşümlerinden tekrar esnafa çalışıyorduk ancak bu yeterli bir şey değildi. Fakat bundan 15 gün önce ayın 2'sinden itibaren başlamak üzere tekrar plasmanlar az da olsa gelmeye başladı. Bu sevindirici bir haber. Küçük esnafın krediye ulaşması önemlidir. Yeniden plasmaların geliyor olması güzel bir şey. Esnaflarımızın nace kodlarına göre kredi tutarları belirleniyor. İnşallah hayırlısı bu şekilde devam ederiz." Dedi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: Küçük esnafa kredi müjdesi