Kurban pazarında son yılların en durgun alışverişi yaşanıyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Manyas’ta kurulan kurban pazarında durgunluk yaşanıyor.

Manyas Haber 6.07.2022 22:15:00 401 0
Kurban pazarında son yılların en durgun alışverişi yaşanıyor.

Alım, satımın yok denecek kadar az olduğundan yakınan kurbanlık hayvan satıcıları, “Biz zaten bunları kimimiz anasından damızlık yetiştirdi, kimimiz zaten kuzuyu 2 bin liraya aldı ve altı ay baktık, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Yem ve diğer girdi fiyatlarını söylemeye gerek yok, hepimiz biliyoruz, geçen yıllar da salgın da bile bunun iki katını sattık “ diye konuşu. 

Pazara kurbanlık almak için gelenler “Normal şartlar da kuzunun kilosunu canlı 45 liradan satarlarken, kurban diye şimdi kilosuna 55-60 lira istiyorlar. Bu şartlarda 50 kiloluk bir kuzu ki 20-25 kilo et zor çıkar, 3 bin lira isteniyor, onlar da haklı sene de bir kurban bayramı var bunu değerlendirecekler. Ancak biz de gücümüz oranında kurbanlık arıyoruz.” diye konuştular. 

Satıcı Mesut Yüce ise dişi koyunları 1.600-2.500 lira arasında sattığını buna kesme ve yüzmenin de dahil olduğunu belirterek, satışların kendisi açısından olumlu geçtiğini, vatandaşın her şeyden önce fiyatıyla ilgilendiğini belirterek “Ucuz satan tez satar.” dedi. 

Bazı vatandaşlar ise bakacak yerleri olmadığı için kurbanlık alışlarını arife gününe ertelediklerini söylediler. 

Küçükbaş kurbanlık satışlarının yapıldığı ilçede fiyatlar 1600- 4200 lira aralığında değişim gösteriyor.