Maçoğlu, Güney Marmara’yı Bandırma’dan uyardı

“Zeytinize, topraklarınıza sahip çıkın”

Bölge Haberleri 5.12.2022 09:18:00 184 0
Maçoğlu, Güney Marmara’yı Bandırma’dan uyardı

“Güney Marmara Dayanışması” tarafından düzenlenen etkinliklere Tunceli Belediyesi’nin komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.
ERDEK’TE “DEVRİM ZEYTİNYAĞI FABRİKASI”NA ZİYARET
Maçoğlu, önce Erdek’e gelerek, “Devrim Zeytinyağı Fabrikası”nı ziyaret etti. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, fabrikanın sahibi Devrim Korkmaz’dan üretim hakkında bilgi aldı.
EDİNCİK’TE ZEYTİN HASADI
Maçoğlu, daha sonra Edincik’e gelerek zeytin hasadına katıldı.
BANDIRMA’DA SÖYLEŞİ
Ardından, Bandırma Santral Kültür Merkezi’nde, Maçoğlu’nun da katıldığı bir söyleşi gerçekleşti.
Erol Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Güney Marmara üretim kooperatifinin açılışı, demokratik halkçı yerel yönetimler ve kooperatifçilik” konusundaki söyleşide ilk konuşmayı, Güney Marmara Dayanışmasından, Kapıdağ’da arıcılık yapan ziraat mühendisi Nihal Güven Altınkurt yaptı. Altınkurt, doğal üretimin öneminin altını çizerek, “Mutlu üretim, mutlu insan demektir” dedi. Ardından kurulması planlanan Güney Marmara Kooperatifi adına Ahmet Hakan Şencan düşüncelerini açıkladı. Şencan, “Güney Marmara’da tarım ve kooperatifçilik” ülkemizde aile tarımının yok olduğuna işaret ederek, “Tüm ülkeler çiftçiyi destekliyor. Bizim topraklarımızdaki çiftçi ise devletten yeterli desteği alamıyor. Bu topraklardaki çiftçi sahipsiz. Eğer bir ülkede çiftçi, ürününü pazarlara gerçek değeriyle ulaştıramıyorsa o ürünün değeri yok demektir” diye konuştu.
SMMM Balıkesir yöneticisi Metin Yalçın, “Düzen değişmezse iklim değişir” başlıklı konuşmasında, “iklim adaleti ve ekonomi” konusunu çok uzun bir sunumla dile getirdi.
MAÇOĞLU: “KAPİTALİSTLERİN GÖZÜ BU BÖLGENİZİN TOPRAKLARINDA”
Söyleşinin son konuşmacısı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ydu.
Konuşmasına “Ovacık”ta kurdukları “Ovacık Doğal Ürün Kooperatifi”ni anlatarak başlayan Maçoğlu, “Başlattığımız bu kooperatifleşme hareketi halen 30 şehirde kurulan 110 kooperatif ile sürüyor. Tunceli’de ise 7 kooperatif var. Bu kooperatiflerde 80 çeşit ürün üretiliyor. Kooperatifleri toplam bütçesi 40 milyon dolayında bulunuyor” dedi.
Halkın, birçok alanda olduğu gibi tarımda da örgütlenerek üretim alanları yaratması gerektiğine işaret eden Maçoğlu, şunları söyledi:
“Kurduğumuz bu kooperatifler, öğrencilere de burs veriyor. Tabii ki, iyi tarım yapmak en önemli amacımız. Kooperatiflerimiz, ağacı kesip tarla yapanların, toprağına ilaç ve antibiyotik atanların ürünlerini kesinlikle almıyor. Biz iyi tarımı sadece insan merkezli düşünmüyoruz. Biz de bu topraklarda yaşayan bir canlı türüyüz. Bu nedenle topraklarda yaşayan her çeşit canlıyı düşünüyoruz. Havayı, toprağı gözümüz gibi korumak zorundayız. Yoksa yok olup gideceğiz. Sizlerin yaşadığı coğrafya çok önemli. Deniziniz, zeytininiz, yeşiliniz, verimli tarım topraklarınız var. Unutmayın ki, bütün kapitalistlerin gözü öncelikle sizin topraklarınızda. Zeytininiz çok önemli. Zeytininize sahip çıkın. 40’a yakın sanayi tesisi bölgenize gelmek üzere bulunuyor. Kapitalistlerin her yaptıklarının çıkarları için olduğunu unutmayın. Bu ülkede düzeni sadece sosyalistler değiştirebilir. Yaşasın sosyalist program, yaşasın sosyalist!”
Maçoğlu, daha sonra izleyicilerin sorularını yanıtladı.
Söyleşinin sonunda konuşmacılara plaketleri verildi.
Haber : Önder Balıkçı


Haber Kaynak : Manyasın Sesi