Manyas Kaymakamı Koray Çelik:

“Manyas göç veren değil, göç alan bir ilçe olmalı”

Manyas Haber 7.09.2021 12:47:38 381 0
Manyas Kaymakamı Koray Çelik:

Manyas Kaymakamı Koray Çelik, “İsteyerek geldiğim Manyas’a yararlı olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

1991 yılında Çankırı’da doğan, Kaymakamlık sınavını kazanmadan önce 4 yıl Ziraat Bankası müfettişi olarak görev yaparken Manyas’a denetim için geldiğini belirten Kaymakam Çelik, şunları söyledi:

“ O dönemlerde Manyas’ı sevmiştim. Manyas’ın 50 mahallesi var. Bunlardan 4’ü merkezde, kalanları ise kırsal mahallelerimiz. Bu kırsal mahallelerimizde ise ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık yapılıyor. Bu mahallelerimizi sık sık gezerek, vatandaşlarımızla görüşmeye başladım. Bugün de, Kalebayır Mahallemizde, bir Alevi Dedesi’nin de bulunduğu aşure hayrına katıldım.”

MANYAS KUŞCENNETİ’Nİ ÖNEMSİYORUM

Manyas Gölü’ne ve Kuşcenneti’ne ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Kaymakam Koray Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

“Manyas Gölü’nün biraz kaderine terk edildiğini düşünüyorum. Manyas Gölü’nün, ilçemiz tarafına dönük bölümünde çalışmalar yapmak istiyorum. Tabii, Manyas Gölü ve Kuşcenneti ile ilgili olarak Bandırma ile koordineli bir çalışma yapılabileceğine inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde, Daskyleion’daki kazıları yürüten Prof. Dr. Kaan İren yanıma geldi. Onunla da bu konu üzerinde düşünce alışverişinde bulunduk. Örneğin Daskyleion’dan, Bandırma’ya kadar yürüme ve trekking yolu, kano ve kayık turizmi düzenlenebilir. Bu konularda neler yapabileceğimizi düşüneceğiz.”

SPOR VE MÜZİK ÖNEMLİ

Bir ilçenin gelişiminde spor ve müziğin de itici güç olarak önemli olduğunun altını çizen Manyas Kaymakamı Koray Çelik, şunları söyledi:

“Öğrencilik yıllarımda hentbol ve basketbol oynadım. Vücut geliştirme sporu da yaptım. Sporun, özellikle gençleri alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan koruduğu bir gerçek. Müzik de aynı amaca hizmet eder. Neden Manyas’tan da başarılı sporcular ve müzisyenler çıkmasın? Şimdi Manyas’taki Gençlik Merkezi yenileniyor.”

Manyas’ta, kalıcı ve topluma yararlı hizmetleri yaşama geçirmek istediğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

“Kapım, tüm vatandaşlara açıktır. Kaymakamlık görevinin özünde vatandaşlarla iç içe olup, onların talep ve isteklerini dinlemek, yapabileceklerimizi yerine getirmek, bizi aşanları ise üst makamlara iletmek gelir. Tabii ki bir ilçenin gelişmesi için yalnız bizim çabalarımız yetmez. O ilçede yaşayanların da buna inanarak ilçelerine sahip çıkmaları gerekir. Manyas, Balıkesir Valiliği’nin istatistik verilerine göre ilimiz sınırları içinde en çok göç veren bir ilçe konumunda bulunuyor. Bunu tersine çevirmek ve Manyas’ı göç alan bir ilçe durumuna dönüştürmek gerektiğine inanıyorum. Bunun için de işsizlerimize istihdam kapısı olacak yatırımların gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da neler yapabileceğimizi düşüneceğiz.”