‘Manyas Araştırmaları’ konulu kitabın 2. cildi yayınlandı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyenleri tarafında hazırlanan ‘Manyas Araştırmaları’ konulu kitabın 2. cildi yayına verildi.

Manyas Haber 1.05.2023 21:42:00 504 0
‘Manyas Araştırmaları’ konulu kitabın 2. cildi yayınlandı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Manyas Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından hazırlanan ve Manyas Belediyesi tarafından finanse edilen “Çok disiplinli Manyas Araştırmaları finansal, ekonomik ve sosyal yaklaşımlar” kitap serisinin 2. cildi basılarak, yayın hayatına girdi. 
Yaklaşık iki yıl süren çalışma sonucu hazırlanan kitapta “Manyas” konulu birçok çalışma yer aldı. Akademisyenler kendi alanlarında Manyas’ı merkeze alarak hem ampirik hem de teorik çalışma yaptılar. 
Üniversitelerin sadece evrensel düzeyde değil yerel düzeyde de katkı sunma anlayışının bir yansıması olarak hayata geçirilmiş projede; Manyas ilçesinin güçlü ve zayıf yönleri teorik ve uygulamalı araştırmalarla ortaya kondu. Projede yer alan akademisyenler kendi alanlarında yaptıkları araştırmalarla Manyas ilçesine fayda üretmek için birçok sonuca ulaştı ve önerilerde bulundu. 10 akademisyenin 9 bölüm ile katkı sağladığı kitap ise Ekin Yayınevi tarafından basıldı. 
Kitabın yayınlanma fikrinin Manyas Meslek Yüksek Okulu Müdür Doç. Dr. Ufuk Bingöl’den çıktığını ve editörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Müjde Aksoy’un yaptığını söyleyen Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Coşkun Kalp, bütün akademisyenlerin kitaba destek verdiklerini 2021 yılında ilk cildi basılan kitabın bu sene 2. cildinin yayınlandığını ve kitabın önümüzde ki senelerde de devamının geleceğini belirterek, daha fazla disiplini içerisine alan Manyas’ın tarihi ve kültürel özelliklerini ortaya koyan yeni çalışmalara imza atılacağını söyledi.
Kitabın önsözünde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, gelişen Dünya’da bu tarzda akademik çalışmaların önemli olduğunu vurgularken, kitabı hazırlayan akademisyenlere ve kitabın basımına destek olan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin’e teşekkür etti. 
Haber : Sibel Ertan