Manyas Depreme Hazır Mı?

Geçtiğimiz hafta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler Manyaslı vatandaşlarda da tedirginlik yarattı.

Manyas Haber 17.02.2023 15:06:00 2246 0
Manyas Depreme Hazır Mı?

İlçeler bazında yayınlanan deprem haritalarına göre Balıkesir’de fay hattı üzerinde bulunan 2 ilçe olan Manyas ve Gönen’de yaşayan vatandaşlar yaşanılan felaketten bir ders çıkarılarak bir an önce önlem alınmasını talep etti.  
Fay hattı üzerinde olduğu açıklanan Manyas’ta İdari Amirler tarafından ivedilikle ilçemiz için çalışma başlatılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “İlçemiz fay hattı üzerine inşa edilmiş bir ilçe. Yetkililer bir an önce önlemler almalıdır. Burada artık kaybedilecek zaman yoktur. Dün Pazarcık’ta, Elbistan’da yaşanılan acılar ilçemizde de yaşanabilir. Bu yüzden çok geniş çaplı önlemlerin hayata geçirilmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.  
Yine ilçede 1964 yılında yaşanan ve büyüklüğü 6,4 olarak ölçülen Manyas depremini hatırlatan ilçe sakinleri “1964 yılında bu ilçede büyük bir deprem meydana geldi. İlçemizde o zamanlar bu kadar yapılaşma ve çok katlı binalar olmamasına rağmen 72 kişi vefat etmişti. Şu anda 10, 15, 20 daireli apartmanlar inşa edildi. Bu binaların deprem yönetmeliğine göre yapılıp yapılmadığı kontrol edilerek ölçümleri hemen yapılmalıdır. Riskli olan binalar boşaltılmalı, sorumlularına hesap sorulmalıdır. Hatay’da, Adıyaman’da, Adana’da gördük ki insan yaşamını deprem değil binalar tehdit ediyor.” sözleriyle feryatlarını dile getirdiler.   Haber : Taygun Ertan
 


Anahtar Kelimeler: Manyas Depreme Hazır ?