Manyas’a doğalgaz müjdesi

Kazı çalışmaları Mayıs ayında başlıyor

Manyas Haber 10.12.2022 13:10:00 2378 0
Manyas’a doğalgaz müjdesi

Manyas halkının en büyük beklentileri arasında yer alan ilçeye doğalgaz getirilmesi talebi yerine getiriliyor. 
Vatandaşların uzun bir süredir merakla beklediği temiz ve çevreci enerjiden yararlanabilmek adına Manyas'a müjdeli haber geldi. 
Manyas halkının doğalgaz talebi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in talimatıyla gerçekleşiyor. 
Geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i ziyaret eden AK Parti heyeti müjdeli haberi kamuoyu ile paylaştı. 
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Belgin Gökçe Uygur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman geçtiğimiz hafta Ankara'ya çıkartma yaptı. 
Burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret eden heyet Manyas’ın yıllardır kanayan yarası olan Doğalgaz konusunu Bakan Dönmez’e aktardı. 
Ankara'ya yaptıkları ziyarette yaşanan gelişmeleri gazetemiz temsilcileri ile paylaşan AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay, 2024 yılının Ocak ayında Manyas'ta doğalgazın kullanılmaya başlanacağını söyledi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Manyas için doğalgaz çalışmalarının başlatılması talimatı verildiğini dile getiren Günay “2023 yılı Mayıs ayı gibi başlayacak doğalgaz çalışmalarından sonra Manyaslı hemşerilerimiz 2024 yılının başlarında inşallah doğalgaz kullanmaya başlayacaklardır.” dedi. 
Bakan Dönmez'in kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten Başkan Günay, "AK Parti heyetimizle birlikte yaptığımız ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez bizleri çok sıcak bir şekilde karşıladı. Burada kendilerine hazırladığımız dosya ile ilçemizin kanayan yarası haline gelen doğalgaz sorununu hakkında bir brifing sunduk. Bakanımız hemen AKSA yetkililerini arayarak konu hakkında geniş kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Manyas'ın doğalgaza kavuşması için Mayıs ayında ilk kazmanın vurulacağı müjdesini bizlere söyledi. İlçemizde Yeniköy Mahallesi'nde faaliyet gösteren fabrikamızın bulunduğu alanda yer alan boru hattından 2023 yılı Mayıs ayında ilk kazma vurularak ilçe merkezine getirilmesi sağlanacak. 2024 yılının Ocak ayında ise evlerimizde temiz, çevreci ve ekonomik bir yakıt olan doğalgazı kullanmaya başlayacağız." dedi. 
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: Manyas’ doğalgaz müjdesi