Manyas’lı Esnaf, 1 milyon lira değerinde koleksiyona sahip

Manyas Çarşı Mahallesi’nde esnaflık yapan Ahmet Salih Ülker, küçük yaşlarda başladığı tespih merakı onu tespih koleksiyoncusu yaptı.

Manyas Haber 1.06.2023 17:40:00 441 0
Manyas’lı Esnaf, 1 milyon lira değerinde koleksiyona sahip

Manyas Çarşı Mahallesi Mimar Sinan Pasajı altında oto yıkama işi yapan Börülce Ağaç kırsal Mahallesi’nde ikamet eden 52 yaşında ki Ahmet Salih Ülker, askerlik öncesi elinde tespih taşımaya başladığını, bu alışkanlığının yeni tespih almaya yönelttiğini söyledi. 
Ahmet Salih Ülker “Osmanlı sıkmalarından, Belçika katalinine, Osmanlı ateşinden, zar kehribarlara kadar birçok çeşit tespihe sahibim.  Suriye’den getirilen malzemelerden yapılanlar var. Bufalo, koç ve keçi boynuzlarından yaptırdığım tespihlerime kadar çeşitli tespihlerim var. Faseta kesim tespihlerim var, bin yüz bin iki yüze yakın özel yapım tesbihe sahibim.” dedi.  
Tespih koleksiyonunun değerinin biçilemeyeceğini kaydeden Ülker,  “Sahip olduğum koleksiyonumun değeri biçilemez ama bugün maddi olarak düşünürsek 1 milyon lirayı yakındır. Onlara gözüm gibi bakıyorum. Bunları ülkemizde ki tespih ustaları Mastır Ahmet, Mersinli Şenalp, Cem Bülbül, Mahir Çelik gibi isimlere yaptırdım. Meraklılar tespihlerime bakmaya gelirler, ömrüm boyunca da bu tespih koleksiyonumu zenginleştirmeye devam edeceğim.” diye konuştu. 
Haber : Taygun Ertan