Manyas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

Manyas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manyas Haber 21.07.2022 15:56:00 494 0
Manyas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

15 Temmuz Cuma Günü şehitlerimizinkabirleri Manyas Kaymakamı ve ilçe protokolü tarafından ziyaret edilip, Kur’an-ı Kerim okundu, şehit ve gazi yakınları ziyaret edildi. 

Yine aynı gün Cuma namazı öncesi ilçemiz din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için hatim duası tertip edildi. 

Cuma Günü akşamı akşam saat 20.oo sularında Atatürk Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte akşam etkinlikleri başladı. 

Sunuculuğunu Merkez Çarşı Camisi İmam-Hatibi Salman Temur’un yaptığı gecede Çarşı Camisi müezzini Hüseyin Altın tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Manyas Kaymakamı Koray Çelik tarafından konuşma gerçekleştirildi. 

Kaymakam Çelik konuşmasında ”15 Temmuz 2016 tarihinde devletin şerefli üniformaları ve şerefli makamlarını gasp eden hainler tarafından, bir hayal ve safsata uğruna başlatılan kalkışma kısa sürede Aziz milletimizin feraseti sonucunda bastırılarak Devletin sahibinin Millet olduğu tüm cihana gösterilmiştir. Bu devlet ve millet bütünlüğü öyle bir yapıdadır ki; bunu yıkmaya ne bir kaç kirli el, ne de onların arkalarında duran yabancı devlet güçleri yetebilir. 15 Temmuz gecesi başlayan kalkışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve himayelerinde kararlılıkla bastırılmıştır. Ancak uzantıları ve kökleri devletimizin içerisine yıllar içerisinde sinsice yerleşmiş olan ve adına FETÖ denilen bu hain kripto terör örgütünü deşifre etmek ve hukukun gerektirdiği tüm şekillerde cezalandırmalarını sağlamak ülkemizin yıllarına mal olmuştur. Geriye dönüp bakıldığında devletimiz bu konuda gereken tüm çalışmaları ve operasyonları yapmış ve gerektiğinde yapmaya da devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir şehit edilmiş ancak tüm dünyaya bizde Ömer’lerin bitmeyeceği gösterilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti resmî yoldan halk iradesi ile seçilmiş yöneticilerin bir gecede indirildiği, darbelerin ve muhtıraların hüküm sürdüğü bir devlet değildir ve bundan böyle de asla olamayacaktır. Buna cesaret etme cüretinde bulunan kişi ve topluluklar için bu Milletin vereceği can hazır, kurşunu tam, imanı ise sapasağlamdır. Aziz milletimiz canından, malından, hatta ve hatta Erzurum’da Nene Hatun gibi yavrusundan bile geçer ama istikbalinden, istiklalinden, namus ve şerefinden asla vazgeçmez. İşte bu nedenle 15 Temmuz zaferi “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlanmakta ve bu kritik duyguların yadedilmesi, Milli birlik ve beraberliğimizin sarsılmaz şekilde devam etmesi hepimizin boynunun borcu olarak ortaya çıkmaktadır. Ne diyor Mehmet Akif “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”. Yani bir milletin arasına bölücülük girmediği müddetçe düşman giremez. Milletin fertleri aynı fikirle hareket ettiği takdirde o milleti silâhla sindirmek, yok etmek mümkün değildir. İşte bu nedenle, milletçe duruş sergilemek düşmana sıkılacak en iyi kurşunumuzdur. Bizler içerisinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak barışın timsali, insanlığın belki de nefes aldığı son coğrafyanın vatandaşları olarak milli birlik ve beraberliğimize daha sıkı sarılmalı, tüm dünyaya bu konuda örnek olmaya devam etmeliyiz. Bu gece olduğu gibi demokrasi nöbetlerini kalplerimizde hissetmeli, milli irademize kirli ellerin dokunamayacağını çocuklarımıza en güzel şekilde anlatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle devlet tarihimizin en şanlı sayfalarından bir tanesi olan 15 Temmuz’u zafer gününe çeviren şehitlerimizi sonsuz rahmet ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Kadim devletimizin şanlı sancağı altında ve milli birliği için canından geçen tüm aziz şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun." diyerek sözlerine ekledi.  

Konuşmaların ardından; Demokrasi ve Milli Birlik konulu resim, kompozisyon dalında dereceye giren Resim alanında 1. Semih Demirbaş (Atatürk OO), 2. Kıymet Duman (İHO), 3. Ebrar Bulut (İHO). Kompozisyon dalında 1. Gülcan Biçer, 2. Neslihan Okur (Anadolu İHL), 3. Aytuğ Mutlu (Salur Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi) öğrencilere ödüllerini Kaymakam Koray Çelik, Belediye Başkanı Tancan Barçin ve Cumhuriyet Savcısı Yakup Enes Arslan verdi. 

Şehitler Köşesi anı defterinin yazılması sonrası, Atatürk OO Öğrencisi Melike Barka “Biz Dünya Çocukları” Manyas İHO öğrencisi Berra Balabant “Birlik” adlı şiirini okudu. 

Çarşı Cami İmamı Salman Temur, Müezzini Hüseyin Altın, Kubaş İmamı Fikri Yılmaz ve Tepecik Mahallesi İmamı Mehmet Gençer grup halinde ilahi ve şiirler okudu. 

Anadolu Lisesi öğrencisi Setenay Sayın “15-Temmuz şiirini, Anadolu İHL öğrencisi Altan Güler “Bu vatan bizim“ Salur MTAL öğrencisi Zeynep Balkan “Milli Beraberlik“ şiirini okudu. 

Manyas Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Zeynep Tuna “demokrasi “konulu konuşması sonrası ilçemiz Müftüsü Abdullah Bostan, şehitler dua merasimi yaparken saat 00.13’te ise tüm camilerden merkezi sistem ile sala okundu. 

Atatürk Meydanı’ndaki platformdan da Nurullah Temur sala okuduktan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları sona erdi. 

Geceye Kaymakam Koray Çelik ve eşi Hasret Çelik, Hakim Nuseybe Acı, Manyas MYO Müdürü Doç. Dr. Ufuk Bingöl ile protokol üyeleri, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yıldız Barçın, MHP Manyas İlçe Başkanı Nazmi Taşkın, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Hüseyin Danç, Semih Keleş, İhsan Pilaz, Saadet Partisi Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, resmi daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

İlçemiz Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri tarafından yaptırılan ikramlar, protokol üyeleriyle katılımcılara sunuldu.