Manyas'ta "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapıldı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manyas'ta da "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapıldı.

Manyas Haber 16.11.2022 09:49:00 396 0
Manyas

İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin 23. yılında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan "Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı" ilçemizde de Kaymakam Koray Çelik'in katılımıyla Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. 
Saat 18.57'de tüm telefonlara AFAD tarafından uyarı mesajları gelirken sirenler çalındı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte herkes olduğu yerde "çök, kapan, tutun" tatbikatını gerçekleştirdi.   
Manyas Kaymakamı Koray Çelik tatbikata Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı'nda katıldı. 
Resmi kurumların hepsinde gerçekleşen tatbikatlarda çök-kapan-tutun uygulaması gerçekleştirildi.   
Kaymakam Çelik tatbikat sonrası yaptığı açıklamada "Bugün 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümü. İçişleri Bakanlığı’mız farkıdalık yaptı. Bunu hep beraber gerçekleştirdik. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Deprem ülkesinde yaşıyoruz, bizim ilçemizde deprem bölgesinde bu nedenle biz daha da hassas olmalıyız. Tüm tedbirlerimizi gözden geçirmeliyiz. Bugünde en önemli tedbirlerimizden bir tanesi çök-kapan-tutun uygulamasını gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımız bu hareketi gayet güzel uyguladı. Ben Düzce depreminde ve diğer depremlerde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah ülkemizi her türlü kaza ve afetlerden korusun." dedi. 
Haber : Sibel Ertan