Manyas'ta Geleneksel tarla günü etkinliği

Manyas'ta faaliyet gösteren bir gıda ve tohumculuk firmasının geleneksel hale getirdği tarla günü etkinliği gerçekleştirildi.

Manyas Haber 8.09.2023 12:09:00 658 0
Manyas

Son yıllarda tohumculuk çalışmalarıyla dikkat çeken ve çeltik tohumu sektöründe Türkiye’de ilk 3’e giren SGP Tohumculuk tarafından yüksek teknoloji ile üretilen çeltik tohum çeşitleri tanıtıldı.
Türkiye'nin çeltik ambarı olarak gösterilen Balıkesir’de, SGP Tohumculuk tarafından Manyas'ın kırsal Haydar Mahallesi’nde ‘Çeltik Tarla Günü’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte yerli ve milli çeltik tohumları tanıtıldı, katılımcılara etli pilav,dondurmalı höşmerim ve ayran ikram edildi.
Hafta sonu pazar günü Saat 12.00’de Manyas Haydar Mahallesi’nde bulunan tohum üretim Çiftliği’nde başlayan etkinliğe, çorum osmancık, iskilip, Samsun Bafra, Keşan, Enez ve İpsala'daki üreticilerin yanı sıra, birçok bölgede çeltik üreticiliği yapan 3500’e yakın üretici ile STK temsilcileri, ve bazı daire amirleriyle tarım danışmanları katıldı. 
Çeltik üreticileri ve ziyaretçiler, yeni geliştirilen teknolojiler ve çeltik çeşitlerini tarlada yerinde iceleme imkanı bulduğu etkinliğe katılanlar, SGP Tohumculuk Genel Müdürü Çağlar Avcı ve şirketin diğer yetkilileri tarafından karşılandı. Katılımcılara, deneme ekimi yapılan alanları gezdiren ziraat mühendisleri, çeltik tohumları ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yaptı. Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: Manyas' Geleneksel tarla etkinliği