Manyas'ta “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliği

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de "Milli Ağaçlandırma Günü"nde fidanlar toprakla buluşturuldu

Manyas Haber 16.11.2022 09:50:00 449 0
Manyas

"Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü programında yurt genelinde olduğu gibi Manyas'ta da fidanlar toprakla buluştu.  
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan fidan dikim kampanyası kapsamında Manyas'a bağlı Boğazpınar Mahallesi'nde bulunan Aydınçayırı mevkiinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Boğazpınar Mahallesi Aydınçayır Mevkiinde fıstık çamı, mavi ve limoni serviden oluşan toplam 690 fidan 5 dekarlık alana dikildi. 
İlk fidan Manyas Kaymakamı Koray Çelik'in ellerinden toprak ile buluştu. 
Kaymakam Çelik dikilen fidanların geleceğimiz için olan önemini vurgularken “Ormanlar bizim milli hazinelerimizdir ve titizlikle korunması gereklidir” dedi. 
Kaymakam Çelik'in konuşmasının ardından, programa katılan heyet, öğrencilerle birlikte alanda fidan dikimi yaptı.  
“Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliğine; Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Başsavcı Abdurrahim Güaydın, Manyas İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üstğ. Mevlüt Taş, Manyas İlçe Emniyet Amiri Ulvi Tarık Tokat, Hakim Onur Can Öztürk, Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur,  kurum amirleri, MYO öğrencileri, lise öğrencileri ve görevliler katıldı. 
Haber : Taygun Ertan