Manyas’ta Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde de kutlandı.

Manyas Haber 28.10.2022 12:09:00 945 0
Manyas’ta Muhtarlar Günü kutlandı

Başbakanlığın 19 Temmuz 2015 yılında kutlamasına karar verdiği Muhtarlar Günü ilçemizde de kutlandı. 

Muhtarlar Günü dolayısıyla Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı Selahattin Örzenek iki muhtar meslektaşı ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. 

Örzenek, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Muhtarlığın 193 yıllık merkezi/yerel, idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır. Bugünü bizlere “Muhtarlar Günü“ olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen tören sonrası Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin'in muhtarlar onuruna verdiği yemeğe geçildi. 

Etkinliğe Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ve muhtarlar katıldı. 


Anahtar Kelimeler: Manyas’ Muhtarlar kutlandı