Meslek Yüksek Okulu Danışma Kurulu toplandı

Manyas Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı.

Manyas Haber 20.04.2022 14:35:00 375 0
Meslek Yüksek Okulu Danışma Kurulu toplandı

Manyas Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı.  

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Senatosu’nun her fakülte ve Meslek Yüksekokulu’nun lokasyonunda bir danışma kurulu oluşturulması kararı ile Manyas Meslek Yüksek Okulu danışma kurulunu oluşturarak ilk toplantısını MYO yemekhanesinde bir iftar yemeği ile birlikte gerçekleştirdi. 

Manyas MYO Müdürü Doç. Ufuk Bingöl, yerel yöneticiler ile okulun programlarının bulunduğu alanların uzmanlarından oluşan danışma kurulunun ilk toplantısının gerçekleştirdiğini, Onyedi Eylül Üniversitesi’nde programlara yerleşim oranında sıkıntı yaşanmayan tek MYO olduklarını  % 90 doluluk oranına sahip olduğunu ve hali hazırda 1100 aktif, 1500 kayıtlı öğrenciye sahip öğrencisiyle ilçenin sosyo-ekonomisine de katkı sağladığını söyledi. 

Özellikle erkek öğrencilerin barınma sorunu olduğunu, bunun için acilen bir erkek öğrenci yurduna ihtiyaç olduğunu dile getiren Doç. Ufuk Bingöl, ilçe yöneticilerinden ve STK temsilcilerinden bu konuda destek isteyip, amaçlarının ilçe halkı ile Meslek Yüksek Okulu’nu bütünleştirmek olduğunu ifade etti. 

Manyas Kaymakamı Koray Çelik ise “Bugün ilçe merkezinin nüfusu 6300 buna paralel 1100 aktif üniversite öğrencimiz var, ilçe için muazzam bir sayı, bu kardeşlerimiz bizim misafirlerimiz, ilçe kaymakamı olarak ben ve diğer yerel yöneticilerimiz sizlerin huzur ve rahat bir ortamda eğitim almaları için elimizden geleni yapmaya çabalıyoruz. Tabi ki sıkıntılar vardır, zamanla bunları aşacağız. Öncelikli olarak erkek öğrencilerimizin barınma sorununu çözeceğiz, kız öğrencilerimiz için KYK yurdu ve bir tane özel öğrenci pansiyonu bulunuyor. Belediyemizin üniversitemize tahsis ettiği 160 dekar bir arazimiz var, buraya bir kampüs ve öğrenci yurdu yapmak için çalışmalara başlayacağız. dedi. 

Toplantıya danışma kurulu üyeleri olan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, İYİ Parti Manyas İlçe Başkanı Özcan Biçer, İlçe  Jandarma Komutanı Ütğm. Mevlüd Taş, İlçe Emniyet Amiri Osman Öztürk, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kudret Eğen, KYK Müdürü Asiye Körpe, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, Ziraat Bankası Şube Müdürü Özgür Çalışkan ile biri mezun diğeri aktif iki öğrenci temsilcisi iki bayan katıldı.