Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi insana dair tüm konuları ele alan ve sahiplendiği sosyal, kültürel miras ile toplumsal değerleri yaşatan şehir Balıkesir’de; bütünlüğün v
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi insana dair tüm konuları ele alan ve sahiplendiği sosyal, kültürel miras ile toplumsal değerleri yaşatan şehir Balıkesir’de; bütünlüğün ve kaynaşmanın anlamını oluşturmaya, bu manevi duyguları yaşama ve yarınlara aktarma konusunda topluma öncülük etmeye devam ediyor.
Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İl Müftülüğü, Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde 27 Eylül 2021’de gerçekleştirilen Proje Tanıtım Toplantısı’nın ardından başlayan çalışmalar, projenin hedef kitlesine devletin sıcak elini uzatmaya, gönülleri fethetmeye başladı.
'Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi’nin hedef kitlesinde yer alan Engelli Vatandaşlar ve Aileleri, Yaşlı Bireyler, Sosyal Yardım İhtiyacı Olan Aileler, Şehit Yakınları ve Gaziler, hastanede veya Evde Özel Eğitim Hizmeti Alan Öğrenciler ile Koruma Altındaki Çocuklara yönelik Vali Şıldak’ın da yakından takip ettiği faaliyetlerle toplumun incinebilir kesimi sosyal şemsiyesi altına toplandı.
Proje çerçevesinde; 2022 Ekim ayı itibariyle, toplumsal ve insani değerlerin güçlenmesine katkı sunan faaliyetler kapsamında; bütün ilçelerde 328 adet “Hoş Geldin Bebek” çantası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla dağıtıldı. “Sosyal Yardım Alan Ailelerin Okul Çağındaki Çocuklarının Çalışma Ortamının Düzenlenmesi” kapsamında 410 öğrenciye çalışma masası, lambası ve sandalyesi teslim edildi. Engelli ve yaşlı vatandaşların evlerinin içerisinde gerekli onarım ve ihtiyaç olan ilave tadilatlar yapıldı, 78 vatandaşın ihtiyaçları giderildi. Projede yer alan bütün hedef kitlelere yönelik sinema, tiyatro ve müze ziyareti etkinlikleriyle kişiler arası etkileşim ve iletişim güç kazandı. Huzurevinde yaşayan büyüklerimiz ile genç kuşaklar bir araya getirilerek sportif ve sanatsal faaliyetlerle nesiller arası bağlar güçlendi. Çölyak, otizm, down sendromu gibi özel durumlara yönelik farkındalık geliştiren etkinlikler de yapılan faaliyetler arasında yer alıyor. Hedef kitlelerinde yönelik farklı zamanlarda ve farklı katılımcılar ile yapılan kahvaltı etkinlikleri, iftar programları, ziyaretler, bilgilendirme ve atölye çalışmalarıyla proje sağlam adımlarla ilerliyor. Bu faaliyetlerin yanı sıra tüm ilçelerde engelli bireyler ve aileleri sağlık hizmetleri, öz-bakım, psiko-sosyal gelişim konularında bilgilendirilmeler yapılıyor. Haber Merkezi