Yayalara öncelik, hayata saygı uygulaması gerçekleştirildi

Manyas'ta İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında etkinlik düzenlendi. Manyas İstiklal İlkokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarl

Manyas Haber 6.10.2022 11:11:00 440 0
Yayalara öncelik, hayata saygı uygulaması gerçekleştirildi

Manyas Kaymakamı Koray Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mevlüd Taş, Emniyet Amir Vekili Gökhan Kazanbey, Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Yalçın, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Pilaz ile emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin de katılımlarıyla “Yayalara öncelik, hayata saygı” uygulaması gerçekleştirildi. 
Etkinlikte konuşan Kaymakam Çelik, "Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst seviyeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak ilçemizde de bu etkinliği gerçekleştirdik." dedi.
Kaymakam Koray Çelik caddeden seyreden araç sahiplerine yayalara önceliğin önemini söylerken kendilerine konu ile ilgili broşür verirken, iyi yolculuklar diledi. İstiklal İlkokulu trafik görevlisi öğrencilerin durdurduğu araçlar öğrencilerin geçişlerine izin verdiler.    
        Haber : Taygun Ertan