Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanı yeniden Burcu

Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’nde ilçe başkanlığına yeniden kurucu ilçe başkanı Murat Burcu seçildi.

Bölge Haberleri 15.06.2022 19:10:28 659 0
Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanı yeniden Burcu

Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’nde ilçe başkanlığına yeniden kurucu ilçe başkanı Murat Burcu seçildi.
Partinin, Kaşifacar Caddesi’ndeki binasında, Zafer Partisi Balıkesir İl Yönetim Kurulu üyesi Rasim Saygılı’nın divan başkanlığında gerçekleşen kongreye Bursa kurucu il başkanı Halil İbrahim Aydın da katıldı.
MURAT BURCU YENİDEN GÖREVDE
Seçime Murat Burcu’nun başkanlığındaki tek yönetim kurulu aday listesi katıldı. 29 üyenin katıldığı kongrede Burcu, yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu şöyle oluştu:
Muhammed Özmen, Cihan Kurt, Ayşe Topuz Kurt, Erdi Karakuş, Samet Kuzu, Ahmet İ. Çetinkaya, Levent Burcu, Hakan Şimşek, İsmail Cengizhan Yıkar, Ayşegül Burcu, Ramazan Yalçıntaş, Çisem Burcu, Ümit Aşıkoğlu, Batuhan Ertürk, Ali Arat, Memduh Burcu, Gökhan İlvan, Tamer Şumnu, Serkan Şumnu, Erhan Köse, Cenkmen Musaoğlu, Sezer Öğmenoğlu, Oğuzhan Yaman, Bekir Çetin
İL DELEGELERİ
Murat Burcu, Muhammed Özmen, Cihan Kurt, Ayşe Topuz Kurt, Erdi Karakuş, Samet Kuzu, Ahmet İ. Çetinkaya, Levent Burcu, Hakan Şimşek, İsmail C. Yıkar, Ayşegül Burcu, Ramazan Yalçıntaş, Çisem Burcu, Batuhan Ertürk, Ali Arat, Memduh Burcu, Mustafa Z. Özkan, Tamer Şumnu, Serkan Şumnu, Erhan Köse, Cenkmen Musaoğlu, Sezer Öğmenoğlu, Oğuzhan Yaman, Bekir Çetin, Gökhan İlvan
MURAT BURCU’NUN KONUŞMASI
Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanı Murat Burcu, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün içinde bulunduğumuz durumu tam olarak kavrayabilmek ve ortaya koyabilmek adına Cumhuriyetimizin kuruluşuna atıfta bulunarak sözlerime başlamak istiyorum.
Yıl 1919. Osmanlı İmparatorluğu, 1. Dünya Savaşı’nda yenilmiş, İstanbul hükümeti Sevr Antlaşması’nı imzalamış, imparatorluk ekonomik ve siyasi özgürlüğünü kaybetmiş, orduları dağıtılmıştır. Bunun üzerine İtilaf Devletleri, Anadolu’yu fiili olarak işgale başlamış, bin yıldır Türk yurdu olan Anadolu toprağı ve Türk halkı, düşman karşısında kimsesiz ve yalnız bırakılmıştır. Zor dönemler, güçlü şahsiyetler ortaya çıkarırken, zayıf şahsiyetler ise ne yazık ki zor dönemlere neden olmaktadır. İşte bu ortamda da Cumhuriyetimizin kurucu lideri başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, ilçemizin de adı olan gurur vesilemiz Bandırma Vapuru ile Samsun’a yola çıkmış ve başlattığı Kuvay-ı
Milliye hareketiyle milletimizin vatansız, yurtsuz ve devletsiz kalmasına engel olmuş ve böylelikle düşman işgaline karşı koyarak yaptığı sayısız devrimlerle Cumhuriyeti bize, yani Türk Milleti’ne sonsuza dek emanet etmiştir.
Bugüne geldiğimizde ise yıl 2022 arkadaşlar!
Ne yazık ki Cumhuriyetimiz ve bizler, aynı egemenlik ve beka endişesiyle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Uğruna nice şehidimizin kanıyla sulanmış bu vatan toprağının vatandaşlığı bilinçli ve planlı olarak birtakım haince emeller doğrultusunda peşkeş çekilmekte, Cumhuriyetimizin toprakları karış karış yabancılara satılmakla yetmiyormuş gibi iç savaş ve başka ülkelerdeki iç karışıklıklarla birlikte gelen sığınmacılar ile vatanımızın nüfusu yeniden yapılandırılmaya çalışılmaktadır. Ne yazıktır ki tüm bunlar, bin yıldır bu topraklar için kanla bedel ödeyen milletimiz yok sayılarak hayâsızca gerçekleştirilmektedir.
Geldiğimiz noktada işini sağlama almaya çalışan şer odakları, işi şansa bırakmamış ve Cumhuriyetimizin değerli kurumlarının içini de bir bir boşaltmış ve tasfiye etmişlerdir.
Bu süreçte ülkemiz, hürriyet ve cumhuriyet değerlerinden de hayâsızca uzaklaştırılmış, Türk lirası bilinçli olarak değersiz duruma getirilmiş, bizler ise ekonomik olarak planlı bir şekilde fakirleştirilmiş, gözünü vatanımızın toprağına dikmiş emperyalistler için ucuz işgücü durumuna getirilmiş bulunmaktayız.
Bütün bu olaylar bütününde üzülerek belirtmek zorundayım ki, milletimiz kirli emellerin hedefinin bir parçası olarak stratejik, sessiz ve modern bir istila tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
Bizler, milletimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız, bu tabloyu hak etmiyoruz. Yapılacak olan ise basittir. Çözümü bize atamız, bundan yüz yıl önce göstermiştir. Ülkemizin kuruluşunun 100’üncü yılında, bizden alınan Cumhuriyet değerlerini ve kurumlarını tekrar tesis etmek için, Mete Han gibi, Yavuz Sultan Selim gibi, yüce başbuğ Atatürk gibi işimiz çok zordur. Bugün ise az zamanda çok ve büyük işler yapmak zorundayız. Devletimizi ne pahasına olursa olsun yüce Türk Milleti’ne geri vereceğiz. Ama kimse bu milletin, yani bizlerin hamiyetini hafife almasın. Bizler, çocuklarının ve torunlarının vücutları önünde vücutlarını siper etmiş olan Zafer Partilileriz. Bu hürriyet ve Cumhuriyet mücadelesini sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın liderliğinde üstlenmiş bulunmaktayız. Amacımız, Zafer Partisi’nin, ülkemizin bütünlüğünü ve Cumhuriyetimizin değerlerini tekrar tesis edeceğini, başta her bir Bandırmalı arkadaşımıza daha sonra da tüm vatandaşlarımıza anlatmak ve Bandırma’nın yerel sorunlarına karşı bugün bilinçli bir şekilde işlemez duruma getirilmiş olan Devlet Planlama Teşkilatı gibi projeler üretip reel politikalar geliştirmektir.
Yolumuz açık olsun!”
Haber : Önder Balıkçı